Modellvasút, a világmindenség, meg minden.

Másfél mozdony, két doboz

2016. május 06. - SomiTomi

Egy viszonylag régebbi tervem valósult meg a napokban: az eredetileg Altmark Rail-es Nohab átvedlett M61-essé.

img_0142_custom.JPG

Mivel a gyártótól megrendelni az összes dolgot (kaszni, forgóvázmaszkok, pályakotrók, stb) elég költséges mulatság lett volna, ezért sokáig a háttérben futott a projekt, egyszerűen csak figyeltem a használt vasútmodelles hirdetéseket. Mostanában amúgy elég gyakran bukkantak fel komplett mozdonyok, gondolom sokan már előre várják az NMJ változatot (esetleg a még távolabbi B-models variációt). Szerencsére az eladásra kínált kasznik is megszaporodtak, talán mert a Roco M61-esek ára nem kicsit csökkent (ilyen is rég volt), és így sokan megvették a hajtásdonornak. Nekem egy készülő M63-ashoz megvett mozdony teljes "öltözékét" sikerült megvennem gyakorlatilag bolti új állapotban, igaz nem hibátlanul. A mozdony egyik végén az egyik csík kicsit elkenődött a gyárban, ez az eladó által készített fotókon is látszott, cserébe (talán emiatt is) egészen baráti áron jutottam hozzá. Szerencsére élőben nem annyira zavaró ez a hiányosság, bár talán csak az "új" mozdony felett érzett öröm szépíti meg a dolgokat. Egyébiránt nem sok mindent tudnék elmondani  a mozdonyról, amit a fórumokon ne tárgyaltak volna ki a legapróbb részletekig a modell hosszú pályafutása alatt. Az eddig hiányolt jellegzetességeket (tetőkapaszkodók, harmadik fékrudazat és így tovább) nyilván nem dolgozták ki hirtelen rohammunkában, de korrekt modell, a festés pedig továbbra is a megszokott éles kontúrú. Igaz, a kis alkatrészek egy részét reszelni kellett felszerelés előtt, illetve a kürtöket is érdemes lefesteni, a mozdonyéhoz hasonló bordó szín elég furcsán mutat.

Mindeközben Bazeg újfent műhelybe vonult egy motorcserével egybekötött átépítésre, ami reményeim szerint javítja az áramszedést. Ez ugyanis a mozdony talán legkomolyabb baja, drótokkal megtámogatva kifejezetten szépen mozog. Sajnos elég lassan haladok vele, mert (a blogoláshoz hasonlóan) állandóan keresztbe tettek neki az egyetemi teendők, így nagyrészt a tervezési fázisban rostokol a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://somitomi.blog.hu/api/trackback/id/tr578675358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása