Modellvasút, a világmindenség, meg minden.

Nyár van, nyár

2015. július 06. - SomiTomi

Megérkezett a szokásos nyár eleji "nem csinálok túrót se" hangulat, amire ráerősít a (szinén nem szokatlan) meleg is, de azért igyekszem kihasználni a szabadidőt. A vizsgaidőszak alatt nem nagyon történt semmi, egy-két járművel bővült az állomány:

Ezt leszámítva csak apróságokat csinálok a terepasztalon, például végre körbefüvesítettem a buszmegálló környékét. Még nem néz ki igazán jól, ez a világos fűszőnyeg túl steril (a korábbinak sokkal jobb színe volt, csak elfogyott), úgyhogy még megpróbálok oda valami bozótfélét csinálni. A drótkerítést is vissza akartam végre rakni a csonkavágány köré, de ismét rájöttem, hogy a fém műanyaghoz ragasztása még meghaladja a ragasztók képességeit.

20150706_135609_custom.jpg

Készítettem még jó sok ócskavas rakományt is, a második Eams kocsival egész szép nyitott szerelvény gyűlt össze, de az üresen nem annyira érdekes. Alapanyagként egy fórumos tipp alapján sósavba áztatot súrolószivacsot ("dörzsi") használtam fel a már valamennyire bejáratott karton alapra ragasztva. Tulajdonképpen egészen jól sikerült, bár még mindig hajlamos belőle potyogni egy kis kosz. Egyébként meg nem túl jó dolgozni vele, mert rozsdásan sem nagyon lehet vágni (ellenben az ujjadat megvágja).

20150624_101107_custom.jpg

És továbbra sem tudok normálisan kinéző fényképeket csinálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://somitomi.blog.hu/api/trackback/id/tr257588308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása