Modellvasút, a világmindenség, meg minden.

FMH börze.

2017. február 12. - SomiTomi

A budapesti modellezőknek (meg az Index fórumot olvasgatóknak) ismerős lehet a "Lángbörze", amit egy angyalföldi művelődési házban tartanak már évek óta (igaz mostanában felújítás miatt akkor sem ott van, amikor éppen nem marad el). Nemrég (egészen pontosan tegnap volt az első alkalom) elindult ennek földrajzi ellenpólusaként egy másik börze Kelenföldön (a Fővárosi Művelődési Házban), amit az ingyenes belépés örömére meglátogattam. Sajnos a későbbiekben a Lánghoz hasonlóan kétszáz forintos belépőt fognak szedni itt is.

Valószínűleg az első alkalom miatt rengeteg vevő volt, de az eladók is úgy húsz asztalnyi helyet foglaltak. A kínálat főleg H0-TT vonalon mozgott, régi viharvert Piko junior kocsiktól a vattaúj gyári holmiig mindenfélét lehetett kapni. Természetesen nagyrész gördülőállomány volt, de például volt egy asztal tele Posch-modell kiegészítőkkel, autók, összerakott régi házak, alkatrészek és egyéb kiegészítők is akadtak néhány asztalon. Egy helyen lézervágott Kádár-kockát árultak lapraszerelt kivitelben (H0 és TT), másutt jó nagy kocsivilágítás-készletet láttam felhalmozva. Az árszínvonalról nehéz képet alkotni az árcímkék hiánya miatt, többnyire normálisnak tűnt az árazás, de találkoztam néhány túlzással is.

Nem mondom, hogy nem terveztem vásárolni (akkor mi a fenének mentem volna oda?), de az előzőleg magamtól kialkudott keretet némileg túllépve végül két kocsival bővült az állomány. Egyik sem az évezred vétele, de alapvetően jó kiegészítései a már alakulófélben lévő szerelvényeknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://somitomi.blog.hu/api/trackback/id/tr3512249106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása